Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, καθώς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το έχει αφήσει κυριολεκτικά στην τύχη του, αδιαφορώντας για την λειτουργία  και την αποδοτικότητά του. Το νέο κτίριο και ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτει, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού των δυτικών συνοικιών, καθώς στο Κέντρο Υγείας έχουν αποσπαστεί μόνο πέντε γιατροί, από τότε που κατασκευάστηκε το 2009 επί Κυβέρνησης ΝΔ. Συγκεκριμένα, στο κτίριο δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως χειρούργος και μικροβιολόγος, ενώ ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα εξυπηρετούνται κάθε δυο εβδομάδες, όταν επισκέπτεται το κέντρο υγείας καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Εκτός, όμως από τους γιατρούς, δυσεύρετα είναι και τα αναλώσιμα, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του κέντρου. Με αυτά τα δεδομένα, το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού τεσσάρων δήμων των δυτικών συνοικιών (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Ελευθέριο - Κορδελιό), οι οποίοι ξεπερνούν  τους 150.000 κατοίκους. Οι βασικές ελλείψεις που υπάρχουν, δυσχεραίνουν τρομακτικά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και προκαλούν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, καθώς βλέπουν το μεγάλο και σύγχρονο αυτό κτίριο να υπολειτουργεί και η κεντρική εξουσία να μην λαμβάνει καμία μέριμνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να στελεχώσει το Κέντρο Υγείας Ευόσμου με ιατρικό προσωπικό, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών και με ποιο χρονοδιάγραμμα;